Holidaystay.se

Beskrivning

110104

Sekelskifteshus med:
Omgivning:
PoolGrönskande landsbygd
Bastu med poolrumNära Glasriket
9 fungerande eldstäder Nära Skåne
Pingis, tennis, studsmatta och basketplanTrevliga antikaffärer
Luftiga sociala ytorBra fiske
Avskilt belägenGott om aktiviteter
Inglasat sommarrumBåt
Hög standard

Beläget i en Småländsk idyll, nära skog och sjö, finner du Brändeborgs gamla skola. Här möter hög standard och modern komfort en härlig sekelskifts miljö. Med sina generösa ytor, och med plats för 20 personer, är semesterbostaden perfekt för flerfamiljssemestrar eller mindre konferensgrupper.

Fastigheten
Sekelskifteshuset var från början byskola i Brändeborg. 2006 påbörjades en renovering och huset är idag förvandlat till en bostad utöver det vanliga med charm och känsla. Tidstypisk inredning med många vackra detaljer, kombinerat med moderna bekvämligheter. Sällskapsrummet på övervåningen är den ursprungliga gamla skolsalen med stor öppen spis och höga fönster som erbjuder ljus, luft och vacker utsikt över landskapet. På undervåningen finns ytterligare ett vardagsrum med sittgrupp och öppen spis. Här finns också Blå matrummet med en vacker fungerande kakelugn.  Från det stora inglasade sommarrummet har man utsikt över terrass, pool och pooldäck. För barnen och de aktiva finns det mycket att hitta på vid Brändeborg. Tennisbana (ej fullstorlek), basketkorg, cyklar i varierande storlekar och studsmatta är några av de saker som tillhör huset.

Området
Den nedlagda järnvägen går ca 1 km från huset och erbjuder fina cykelleder på den gamla banvallen. Efter en trevlig promenad ned till sjön (ca 700 meter) finns även en eka för dagsutflykter på sjön och fiskmöjligheter. Trevliga dagsutflykter är sjön Mien som är en av Sveriges äldsta sjöar med härlig sandstrand (20 km), vackra sjön Åsnen (9 km), Mörrumsån med känt fiske, Glasriket med många kända glasbruk bl.a. Orrefors och Kosta-Boda, Kosta ca 55km där det även idag finns ett stort shopping/outlet centrum. Korrö, som är en gammal småländsk bruksmiljö, rekommenderas (ca 45 km). Vid havet finner ni såväl skånska Åhus (85 km) som charmiga sjöfartsstaden Karlshamn (30 km). Till Skåne är det ca 60 km.

Utrustning
Ja
Nej
 
Utrustning
Ja
Nej
Barnsäng/SpjälsängKamin/Öppen spis
DiskmaskinGrill
MikrovågsugnParkeringsplats
TvättmaskinTerrass
TorktumlareBåt/Kanot
PoolCyklar
BastuHusdjur
TVRökning
Sat-TV
TågFlygplatsAffärSkogsområdeBadplats
40 km50 km6 km0 m700m

Övrig information:

  • Poolen tas i bruk från mitten av juni (eventuellt tidigare enligt överenskommelse)
  • Båten läggs i sjön i mitten och juni och tas upp den i början av september (enligt överenskommelse andra perioder)
  • Sommarrummet är ett uterum, det vill säga icke uppvärmt.
  • Likt andra hus på landet (och oftast i stan) finns insekter, möss, fåglar och så vidare. Dessa brukar inte komma in men det kan hända.